Carrière

Bij Sophysa werken momenteel ongeveer 230 mensen op onze verschillende locaties in Frankrijk, België en de Verenigde Staten. Onze werknemers zijn ons grootste kapitaal en we hechten veel belang aan elk van hen. Met meer dan 75 verschillende beroepen onder één dak hebben we elke kans aangegrepen om onze werknemers te helpen zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen. Al onze medewerkers zien een functie bij Sophysa als een waardevolle carrière keuze, niet alleen als een baan.

Sophysa’s groei wordt gedreven door ons team en haar vaardigheden. Dit betekent dat we voortdurend groeien, met een gemiddelde toename van het personeelsbestand van 9% per jaar sinds 2015 en een systeem van interne promotie voor loopbaanontwikkeling.

Elk jaar investeren we meer en meer in professionele training, zowel intern als extern. We willen dat onze werknemers nieuwe vaardigheden verwerven en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in ons vakgebied.

Als je bij Sophysa komt werken, krijg je de kans om in een technische functie te werken en erkenning te krijgen voor je vaardigheden en je innovatieve en dynamische bijdrage aan een van de meest gerespecteerde namen in de medische vooruitgang.

Als je denkt dat je hebt wat nodig is om deel uit te maken van ons team, dan horen we graag van je. Kom meer te weten over een aantal van onze beroepen in de gedetailleerde profielen hieronder, en als je denkt dat je hebt wat ervoor nodig is, kom dan bij ons werken. Neem contact op met Sophysa’s HR afdeling op +33(0)1 69 35 35 00 voor meer informatie.

Vacatures

Hier vertellen Sophysa medewerkers over hun rol binnen het bedrijf, wat ze doen en hoe ze bijdragen aan het bedrijf.

Methoden en industrialisatie ingenieur

Het ontwerpbureau ontwerpt een product. Het is dan onze taak om oplossingen te vinden om de producten te produceren in overeenstemming met de kwaliteitseisen en productiebeperkingen.

Mijn werk draait om drie hoofdtaken:

– Productiemiddelen definiëren voor nieuwe producten
– Bestaande processen verbeteren
– Productie-ondersteuning

Al deze processen hebben een grote invloed op de productkwaliteit en moeten daarom worden gevalideerd in samenwerking met het kwaliteits-/validatieteam om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de productvereisten en reproduceerbaar zijn. Elk product is identiek, zelfs als het door verschillende operators wordt gemaakt.

Vervaardiging

Operator fabricage afsluiters

Het werk van de operator in de productie van kleppen valt uiteen in ½ dag, ’s ochtends of ’s middags.

Elke productieoperator volgt een gedefinieerd productieproces.

Eerst moet je het protocol volgen voor het betreden van de cleanroom, waarbij je een volledige specialistische outfit aantrekt, waarna de operator zijn werkplek ontsmet.

De belangrijkste bewerkingen bij de productie van een klep zijn de volgende:

  • De rotors afstellen, wat veel concentratie vereist.
  • Alle onderdelen in elkaar zetten.
  • Binoculaire inspectie (microscoopachtig apparaat) om te controleren of onderdelen schoon zijn.
  • Afstelling van het ventiel zelf.

Tegelijkertijd is het nodig om een groot aantal tests uit te voeren om de uitgevoerde bewerkingen te valideren.

Productontwikkeling

Projectmanager in het ontwerpbureau

De rol van het ontwerpbureau is het ontwikkelen van nieuwe producten en het aanpassen van hun ontwerp om hun prestaties te verbeteren. Elke projectmanager beheert een reeks producten.

De projectmanager coördineert projecten door toezicht te houden op de projectgroep tijdens de drie fasen waaruit een ontwikkelingscyclus bestaat. Dit zijn

  • De planningsfase, waarin de technische specificaties moeten worden opgesteld
  • In de ontwerpfase worden normen en wettelijke beperkingen opgenomen in de technische specificaties. Tijdens deze fase controleert het ontwerpbureau de prestaties van het product.
  • Industrialisatie: hierbij worden ontwerpgegevens overgedragen aan de afdeling Methoden.

De projectmanagers coördineren ook alle activiteiten van het ontwerpbureau en bieden technische ondersteuning voor verkoop en regelgevende activiteiten.

Regelgeving

Hoofd Regelgeving

De Regulatory Affairs Manager moet ervoor zorgen dat elk onderdeel van het proces en elk product voldoet aan alle toepasselijke internationale voorschriften. Dit omvat het samenstellen van technische documentatie en het creëren of aanpassen ervan aan de belangrijkste doelmarkten, en ervoor zorgen dat deze voldoet aan de regelgeving die van kracht is in de verschillende landen. Het beheert de registratie van producten in verschillende landen in overeenstemming met deze voorschriften.

Daarnaast houdt het hoofd Regelgeving toezicht op het materiaal wanneer een gebruiker, over het algemeen een professional in de gezondheidszorg zoals een neurochirurg, een Sophysa-product meldt. Met andere woorden, het probleem wordt gemeld aan de bevoegde instanties in het land waar het incident zich heeft voorgedaan en, afhankelijk van het geval, wordt het incident vervolgens in andere landen gemeld.

De Regulatory Affairs Manager draagt ook bij aan interne audits.

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen

Sophysa’s inzet voor gendergelijkheid

Sophysa zet zich volledig in voor het garanderen en handhaven van professionele gelijkheid tussen vrouwen en mannen, met name op het gebied van werving, opleiding en beloning. Tijdens ons wervingsproces wordt geen enkele vorm van discriminatie toegepast.

We zijn ons er volledig van bewust dat werving een grote uitdaging is voor professionele gelijkheid. Daarom garandeert Sophysa dat alle aanvragen gelijk en eerlijk worden behandeld. Sophysa respecteert de wettelijke verplichtingen met betrekking tot dit principe van eerlijkheid en haar publicatie-index in overeenstemming met de geldende teksten.

Gendergelijkheidsindex

In overeenstemming met de wet op vrije beroepskeuze zijn bedrijven verplicht om een “gendergelijkheidsindex” te berekenen en te publiceren.
De resultaten van de afgelopen drie jaar laten zien dat onze toezeggingen effectief zijn, ook al is er nog ruimte voor verbetering.

De resultaten van het bedrijf voor 2021 zijn als volgt:
-> 99/100 als rekening wordt gehouden met alle 5 criteria (voor bedrijven met meer dan 250 werknemers)
-> 99/100 als rekening wordt gehouden met de 4 criteria (geval van Sophysa in overeenstemming met de wettelijke verplichtingen van het bedrijf).

De resultaten van het bedrijf voor 2022 zijn als volgt:
-> 97/100 als rekening wordt gehouden met alle 5 criteria (voor bedrijven met meer dan 250 werknemers)
-> 97/100 als rekening wordt gehouden met de 4 criteria (geval van Sophysa in overeenstemming met de wettelijke verplichtingen van het bedrijf).

CONTACT ONS

We beantwoorden graag al je vragen.

Heb je vragen over Sophysa, onze producten of onze carrièremogelijkheden? Stuur ons een e-mail, bel ons of zoek een contactpersoon bij een van onze vestigingen over de hele wereld.

This site is registered on wpml.org as a development site.