Sophysa

Sophysa zet zich dagelijks in om duurzame groei te combineren met innovatie en creativiteit , en hoogwaardige oplossingen te bieden in de neurochirurgie , vakkundig vervaardigd in Frankrijk en wereldwijd gebruikt.

Onze geschiedenis

Sophysa werd in 1976 opgericht in Frankrijk en markeerde een beslissende mijlpaal in 1985 met de introductie van ’s werelds eerste programmeerbare klep, Sophy®. Sophysa, opgericht in Frankrijk in 1976, bereikte een beslissende mijlpaal in 1985 met de introductie van ’s werelds eerste programmeerbare Sophy®-klep. Dit betekende een grote vooruitgang in de behandeling van hydrocephalus. De ontwikkeling van de Sophy-klep heeft bijgedragen tot een verbeterd chirurgisch beheer. Dit door neurochirurgen in staat te stellen de druk van de klep® door de huid aan te passen aan de specifieke klinische behoeften van elke patiënt op elk moment. Dit vermindert significant het aantal heroperaties en geeft patiënten een betere kans op volledig herstel zonder de noodzaak van een tweede invasieve operatie.

Sophysa is sinds 1989 lid van de Japanse TOKIBO Group en breidde zich snel uit in Frankrijk. Sophysa kreeg wereldwijde erkenning voor zijn innovatieve producten en expertise in het werkdomein van de neurochirurgie. Om zijn leidende positie te garanderen , perfectioneerde Sophysa in 2004 het concept van de regelbare Polaris®-klep. Het is de eerste MRI-stabiele klep (MRI’s tot 3T ), dankzij een veiligheidsslot dat is ontworpen om verstoringen te voorkomen en een grote stabiliteit geven. Het is de eerste klep die MRI-stabiel is (MRI tot 3T en de magnetische velden van het dagelijks leven), dankzij een veiligheidsslot dat ontworpen is om verstoring te voorkomen, waardoor het een grote stabiliteit heeft.

In 2005 introduceerde Sophysa de Pressio®-katheter, een eenvoudig te gebruiken intracraniaal drukbewakingssysteem voor neuro-intensieve zorg. In 2017 werden de volgende generatie Pressio®-katheters, gelanceerd, die een unieke oplossing bieden voor intracraniale druk- en temperatuurmetingen.

Onze waarden:

Bij Sophysa is elke medewerker dagelijks toegewijd aan het respecteren van de waarden , normen en overtuigingen van het bedrijf.

Innovatie

Onze medewerkers worden iedere dag gedreven door een unieke combinatie van onderzoek, innovatie en industriële uitmuntendheid.

Sinds onze oprichting hebben we een reeks innovatieve oplossingen op de markt gebracht die wereldwijde referenties zijn geworden.

Ambitie

De ambitie van Sophysa is om zich te vestigen als een wereldreferentie in een nichemarkt van neurologische kleppen en neuromonitoringsystemen. Sophysa heeft een nauwe samenwerking met de medische wetenschap. Sophysa heeft toegewijde partnerschappen in de verdeling van haar produkten, met meer dan 70 distributeurs wereldwijd.

Excellence

Sophysa is een vertegenwoordiger van Franse uitmuntendheid, Franse knowhow en een productiesysteem van pure vakmanschap.

Met zijn fabriek in Besançon, de Franse hoofdstad van micromechanismen en componenten van mechanische uurwerken, staat Sophysa als een model van finesse, precisie en nauwkeurigheid: elk detail telt.

Onze producten worden allemaal met de hand geassembleerd en ondergaan tal van individuele tests om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen.

Integriteit

Bij Sophysa zijn de patiënten altijd in het hart van ons denken.

Bij Sophysa werken we onvermoeibaar om de ziekenhuismarkt te voorzien van producten die voldoen aan de werkelijke behoeften van de markt en de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Dit in een niche markt van pathologieën met betrekking tot hersenvochtaandoeningen.

CONTACT

We beantwoorden graag al je vragen.

This site is registered on wpml.org as a development site.