At the heart of the brain Sophysa Benelux - At the heart of the brain

Sophysa

Sophysa, gesticht in 1976, is pionier in het ontwikkelen van programmeerbare hydrocefalie kleppen. De Sophyklep, op de markt gebracht in 1984, was de eerste programmeerbare klep ter wereld. Dit had als gevolg dat de noodzakelijke drukverschillen ten gevolge van de klinische evolutie van elke patiënt op niet-invasieve manier beantwoord konden worden.

Met de medewerking van neurochirurgen en andere medische professionals in de wereld heeft Sophysa geïnvesteerd in de Research & Development van innoverende producten voor neurochirurgische toepassingen.

In 2004 brengt Sophysa de POLARIS hydrocefalieklep op de markt, de eerste programmeerbare klep met een veiligheidsgrendel. Ontworpen om niet geplande ontregelingen d.m.v. schokken of expositie aan magnetisch velden absoluut te vermijden, geeft POLARIS aan de patiënten een ongeëvenaarde bescherming tegen de klinische risico’s ten gevolge van deze ontregelingen.

In 2005 brengt Sophysa de PRESSIO op de markt, een nieuw systeem voor het meten van de hersendruk in neurochirurgische reanimatie en neurotraumatologie. De PRESSIO koppelt nooit geziene prestaties aan zeer eenvoudig gebruiksgemak.

Naast het directe salesteam van Frankrijk en België heeft Sophysa in Crown Point (Indiana) een hoofdkantoor opgericht om haar producten op de ganse Amerikaanse markt te kunnen verdelen. De verdeling over de rest van de wereld gebeurt via een uitgebreid netwerk van distributeurs.

Het Belgisch filiaal verdeelt haar producten met haar eigen verkoopsteam. Bovendien heeft Sophysa Benelux haar volledige productgamma uitgebreid met een groot aantal innovatieve producten voor neurochirurgie en het operatiekwartier.

Réalisation : HEYNEN.biz